Новости Экономика

Податкова міліція вилучила 57 тонн контрафактного тютюну..

Податкова міліція України вилучила 57 тонн контрафактного тютюну, якого вистачило б на 2,5 мільйони пачок цигарок. Це сталося внаслідок викриття злочинного угруповання, яке діяло на території Черкаської та Миколаївської областей. Втрати держави у разі реалізації цієї продукції могли сягнути майже 10 мільйонів гривень.

Підпільне виробництво, що діяло в стінах орендованих складських приміщень, було обладнано відповідним промисловим устаткуванням, за допомогою якого масово здійснювалась переробка, ферментація та фасування тютюнової сировини. В подальшому кінцевий продукт реалізовувався через оптово-роздрібну торгівельну мережу.

За даними фактами порушено кримінальну справу за ч. 3 статті 204 Кримінального кодексу України. У рамках її розслідування було встановлено, що сировину для свого виробництва зловмисники закупали у підприємства, що здійснює утилізацію відходів тютюнової промисловості, незаконно використовуючи при цьому реєстраційні документи давно недіючого сільськогосподарського товариства, а також нелегальними шляхами діставали через посадових осіб різних українських підприємств-виробників тютюнової галузі.

Водночас, загальна вартість виявленої тютюнової сировини, устаткування, транспортних засобів та інших товарно-матеріальних цінностей, які використовувались зловмисниками, становить близько 1,5 млн. гривень.

Наразі проводяться заходи щодо встановлення всіх фігурантів, причетних до цих тіньових тютюнових оборудок, та вирішується питання щодо порушення відносно організаторів незаконного бізнесу кримінальної справи за ознаками ст. 209 Кримінального кодексу України (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).

(Всего 5, сегодня 1)

Похожие новости

Начнется строительство электрички до аэропорта Борисполь

newsmaker

Вероятность дефолта Украины снизилась, эксперт

newsmaker

Список интересных фактов, о которых человечество узнало в 2011 году

newsmaker

Оставить комментарий