Культура Новости

Ресторани Львова. Яке там обслуговування?

В кожному місті є свої звичаї та особливості. Навіть люди в кожному місті зовсім різні. Менталітет їх вирізняє одних з-поміж інших. Так от, поговоримо про Львів та обслуговування в ресторанах Львова. Відгуків багато і дуже різних, так розглянемо детальніше.
   
Перше, що дивує відвідувачів міста — уе те, що в деяких закладах громадського харчування в рахунок вписують відсоток від вартості замовлення, як примусові чайові для офіціанта. Це дико, оскільки залишати їх чи ні — вибір клієнта. Тобто, якщо офіціант своєю роботою заслужив на чайові, то можна віддячитись, а якщо ні — то ніхто не зобов’язаний. А коли це примусово, то і відвідувачі такого не розуміють, і обслуговуючий персонал працює препогано. Таке неподобство потрібно викорінювати, а такі заклади відвідувати тільки з книжкою законів про право споживача або за присутності адвоката. Тим більше, що вираховується від п’яти до п’ятнадцяти відсотків, а при великому замовленні це набігає немала сума (явно не така, яку лишає більшість на чайові). 

Ще у львівських офіціантів переважно відсутні манери поведінки, особливо в закладах середнього і нижчого за середній рівнях. Вони можуть звертатися до Вас на “ти”, кидати (а не подавати) меню, жувати жуйку, розмовляючи з Вами чи обслуговувати понад тридцять хвилин. І що найцікавіше, на них потрібна тільки кардинальна управа, бо менеджери там переважно такі ж самі, а охорона має право Вас звідти вивести. Звичайно, не потрібно лякатись, бо це не у всіх ресоранах така ситуація, але на жаль мова йде про більшість.
   
Можна відмітити хороше обслуговування в мережі ресторанів “Локаль” (“Криївка”, “Мазох”, “Гасова лямпа”, “Дім легенд”, “Жидівська кнайпа”, “Найдорожча ресторація Галичини” та інші), “Вероніка”, “Зорбас” (грецька кухня), “Кавказ” та ще багато інших. Туди Ви можете приходити без остраху і що разу будете задоволені від перебування. І чайові там є за що залишати, повірте. 

Взагалі у Львові ситуація з обслуговуванням не найкраща у всіх сферах і про це знає більшість не тільки місцевих жителів, а й приїжджих до цього міста. Там люди (особливо корінні львів’яни) мають дуже дивний характер: принципові, зверхні, не доброзичливі і зовсім не вміють нормально спілкуватись. Знову ж таки, не всі, але переважна більшість. Вони собі знають своє і будуть це відстоювати до останнього, навіть якщо не праві. Ця особливість трохи відлякує, до неї потрібно звикнути. Але загалом люди там непогані, просто цпецивічні. Не потрібно боятись їхати у Львів, потрібно пристосуватись і вміти знайти спільну мову.

(Всего 8, сегодня 1)

Похожие новости

B Шоколадном домике пройдет выставка Виталия Розвадовского

newsmaker

За девять месяцев Нафтогаз заработал 17 млрд грн

newsmaker

Клюев: Президент поставил задачу усилить роль СНБО

newsmaker

Оставить комментарий