Технологии

Які переваги дає ресивер 8K?

ресивер 8K

При компонуванні акустичної системи чи домашнього кінотеатру не обійтись без AV-ресивера. Цей пристрій можна назвати серцем, мозковим центром мультимедіа системи, без якого неможливо створити повноцінний, якісний звук та відео. Ресивер виконує декілька задач — об’єднує в собі всі компоненти системи, декодує сигнали, покращуючи якість, а також виконує роль підсилювача. Якщо ви хочете, щоби ваша мультимедіа система на декілька кроків випереджала сучасні стандарти, краще обрати ресивер з підтримкою технології 8K.

Що таке технологія роздільної здатності 8K

Для простоти розуміння — 8K це найчіткіша та найясніша картина, котру ви коли-небудь бачили. Вона має в 4 рази більше пікселів, аніж зображення 4К, з дозвільною здатністю 7680×4320 пікселів. Якщо переглядати картинку на 65-дюймовому екрані, ці пікселі настільки дрібні, що ви не зможете розгледіти їх структуру.

Технологія має таку назву, оскільки зображення відрізняється шириною близько 8000 пікселів. Інколи також використовуються інші назви: Ultra HD, Ultra HD 8K.

Окрім високої роздільної здатності, технологія 8К дозволила створювати дисплеї з великою діагоналлю, проте без обмеження для перегляду. Для порівняння: для перегляду дисплею Full HD діагоналлю 50 дюймів потрібна дистанція не менше 2 метрів. Переглядати зображення на екрані 8К такої ж діагоналі можна майже впритул. Завдяки величезній кількості точок виключена втрата якості зображення.

Найвідоміші ресивери з підтримкою технології 8K

Певно найбільший попит у цій категорії мають ресивери бренду Denon, зокрема модель AVС-X6700H.

Цей ресивер відрізняється монолітною конструкцією, володіє 11 каналами, потужністю 205 Вт на кожен. Канали створені за єдиною схемою, котра складається з якісних компонентів. Усередині ресивера встановлено два DSP-процесори ADI Griffin Lite, котрі можуть працювати з найсучаснішими форматами звуку, обробляти до 13.2 каналів.

Підтримка сучасних технологій та інтерфейс HDMI 2.1 дозволять насолоджуватися високоякісним зображенням. Неймовірно деталізоване зображення гарантує підтримка 8K з і апскейлінг до 8K/60 Гц.

Ще один чудовий AV-ресивер з підтримкою 8K — Yamaha RX-V6A. Головною відмінністю цієї моделі є конфігурація 7.2, а також підтримка нових форматів Dolby Atmos та DTS:Х. Ця модель дозволить побудувати повноцінний домашній кінотеатр з оточуючим звучанням.

Ресивер 8K с пультом

Серед інших важливих відмінностей моделі варто назвати:

  • 7 портів HDMI та один вихід, з підтримкою 4K Ultra HD та 8K;
  • аналогові та цифрові входи;
  • підсилювачі на дискретних елементах, котрі відрізняються більшим вихідним струмом, покращеним динамічним діапазоном;
  • фірмова система калібрування YPAO, котра дозволяє зручно налаштувати багатоканальний звук, з урахуванням параметрів кімнати;
  • можливість під’єднання за схемою bi-amping, при якій смуги високих та низьких частот лівої та правої фронтальних систем підсилюються незалежними підсилювачами.
(Всего 292, сегодня 1)

Похожие новости

Прокат авто

newsmaker

Эксперименты с лазером приближают разгадку тайны магнитного поля

newsmaker

Нанопроволока из эрбия поможет сделать эффективнее солнечные батареи и интернет

newsmaker

Оставить комментарий