Общество

Історія Юрія Гладченко

Після численних операцій, які тривали протягом трьох місяців з Ізраїлю до України повернувся двадцятидворічний герой АТО — Юрій Гладченко. На початку червня Юрій разом з бойовими товаришами захищав Луганський прикордонний загін , який терористи тримали в облозі вже кілька днів. Під час чергового наступу на загін було спрямовано масовий вогонь, з крупнокаліберних кулеметів, гранатометів та мінометів. Внаслідок вибуху міни Юрій отримав тяжкі численні ушкодження в області спини те черевної порожнини. Поранення такого роду зазвичай є не сумісними з життям. Незважаючи на це, юнака доправили до Луганської місцевої лікарні, а стабілізувавши вкрай тяжкий стан направили до Київського шпиталю Держприкордонслужби. За життя хлопця боролись кращі українські хірурги. Завдяки багатій практиці лікування подібних випадків, ціною титанічних зусиль вітчизняним медикам вдалося привести пораненого до тями. Нажаль, зусиль вітчизняних лікарів та наявного обладнання і медикаментів було не достатньо для того, щоб повернути хлопця до повноцінного життя. Подальші операції та реабілітацію треба було провадити в закордонній клініці в Ізраїлі.
Гроші, необхідні для лікування, родина Юрія не мала. Сума майже 150 000 доларів була зібрана за кілька днів, завдяки не байдужим людям до чужого горя та депутатам Ігорю Єремєєву та фонду Ярослава Москаленко (http://www.moskalenko2012.com/biografiya) «Джерело надії».
Всі вони своїми зусиллями зберегли життя солдату Юрію Гладченку.
По прибуттю до Києва, в Борисполі Юрія зустрічали, рідні, представники Держприкордонслужби та преса. Завдяки якій, ми маємо змогу побачити (http://www.moskalenko2012.com/biografiya), цю молоду та безмежно вдячну людину, яка була на волосок від смерті і яка виборола право на щасливе життя.
За свої заслуги перед державою, з відповідними урочистостями Юрію були вручені відзнака Державної прикордонної служби та ключі і ордер від квартири в Києві. В якій хлопець буде будувати своє подальше мирне і щасливе життя.
Завдяки таким, як він Україна має шанс на незалежною, могутньою європейською державою.

(Всего 15, сегодня 1)

Похожие новости

Коломенский дворец – восьмое чудо света

newsmaker

Срок зачисления абитуриентов продлен

newsmaker

Около 1000 абитуриентов набрали максимальные балы на независимом тестировании

newsmaker