Технологии

Робота YuMi від АББ, що співпрацює з людиною, визнано «Найкращим промисловим роботом 2016»

На Китайському Міжнародному робот-шоу в Шанхаї визнали досягнення компанії АББ у розвитку технічних інновацій та додатків

Роботизоване рішення YuMii®, перший в світі робот, що насправді здатен до співпраці з людиною, був відзначений премією Golden Finger, як один з найкращих промислових роботів 2016 року на Китайському міжнародному робот-шоу (China International Robot Show) у Шанхаї, Китай. Це шоу організовано Федерацією машинобудівної промисловості Китаю та Об’єднанням робототехнічної промисловості Китаю і є однією з трьох найважливіших в світі подій у галузі робототехніки.

2016 рік став першим роком присудження нагород Golden Finger, що були засновані спільно Китайським міжнародним робот-шоу та газетою «Бізнес з машинобудівництва та електроніки Китаю», як частина початку 13-го П’ятирічного плану країни та Стратегії «Зроблено в Китаї 2025». Стратегія спрямована на перетворення Китаю на світового лідера з виробництва, а роботи відіграватимуть ключову роль у підвищенні продуктивності та зміщенні фокусу виробництва країни з «бути великими» до «бути сильними».

Один з кожних чотирьох роботів, які продаються сьогодні, продається у Китаї, що є провідним у світі ринком зростання робототехніки. За даними Міжнародної федерації робототехніки, близько 68 000 одиниць було продано у Китаї протягом 2015 року, що на 17 відсотків більше, ніж у 2014 році.

У таких галузях, як персональна електроніка, потреба у більш спеціалізованій продукції та очікування більш високої якості змінюють природу виробництва. Виробництво переходить від масового виробництва тієї самої продукції протягом тривалого часу до виробництва невеликих партій більш різноманітної продукції протягом коротшого бізнес-циклу. Роботи забезпечують гнучкість та спритність, щоб зберегти продуктивність і підвищити якість, адаптуючись для потреб споживачів, що постійно зростають та змінюються.

Роботизоване рішення YuMi від АББ було розроблено спеціально для того, щоб допомогти побутовій електроніці відповідати на ці виклики, відкривши нові інноваційні спільні виробничі рішення, коли люди та роботи безпечно працюють разом над спільними задачами. «Тут, у Китаї є виняткове прагнення до інновацій. Компанія АББ тісно співпрацює зі своїми клієнтами, щоб допомогти трансформувати їхнє виробництво та знайти нові шляхи, щоб відкрити гнучку, ефективну «фабрику майбутнього» сьогодні. Спільна автоматизація, безумовно, відіграватиме важливу роль у цій подорожі, – зазначає Самі Атійя, керівник бізнес-напряму «Дискретна автоматизація та електропривід» компанії АББ. – Це велика честь для компанії АББ – отримати це визнання тут, у Китаї, серед таких видатних конкурентів на одній з найважливіших в світі подій в галузі робототехніки».

У квітні 2016 року, роботизоване рішення YuMi від компанії АББ було відзначено за видатні досягнення в комерціалізації інноваційних технологій роботехніки престижною нагородою «За винаходи та підприємництво» (Invention and Entrepreneurship Award) на торгівельному ярмарку Automatica у Мюнхені, Німеччина.
Про компанію АББ

Компанія АББ (www.abb.ua) – лідер з технологій для енергетики та автоматизації. Технології АББ дозволяють енергетичним, промисловим і транспортним компаніям підвищувати свою продуктивність, знижуючи при цьому негативний вплив на довкілля. Компанія АББ працює у майже 100 країнах світу і нараховує близько 135 000 співробітників. В Україні компанія АББ розпочала роботу в 1992 році. Сьогодні в офісах АББ у Києві, Запоріжжі та  Львові працюють більше 100 співробітників.

(Всего 5, сегодня 1)

Похожие новости

Соцсеть «ВКонтакте» легализовала однополые отношения

newsmaker

Шлем-стереовизор Oculus Rift появится в этом году

newsmaker

Google планирует выпустить собственный планшет

newsmaker

Оставить комментарий